Kovvernacht

De 18e Kovvernacht komt eraan, en wel op zaterdag 2 oktober 2021! We kijken ontzettend uit naar deze mooie avond vol passie voor muziek! Als alles het toe laat zullen wij samen met onderstaande toffe bands weer een mooie avond voor jullie organiseren! Dit jaar is Fort Sint Gertrudis het podium voor de 18e editie van de Kovvernacht. Normaal gesproken het eerste evenement na de carnaval! Daar moeten we nu iets vanaf wijken, vandaar dat gekozen is voor Rocktober!

Welke bands en welke kovvers!
Old Spice (AC/DC)
Parasoul (Joe Cocker)
Bluwit (Green Day)
XQ’s Mi (Krezip)
Prime (Queen)

Tickets:
Tickets: €5 p.p. (excl. eten en drinken)
Verkrijgbaar vanaf: 1 maart 2021
Verkrijgbaar via: bekende voorverkoop adressen
Tickets vorig jaar: Blijven geldig
Aanmelden voor tickets: via info@fortsintgertrudis.nl
(vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal tickets dat je wilt reserveren)

De nieuwe locatie: Fort Sint Gertrudis in Geertruidenberg
(klik op de afbeelding voor meer info)

Locatie en tijd:
Fort Sint Gertrudis, Haven 54 in Geertruidenberg
Deur open: 19.30 uur
Aanvang show: 20.00 uur

OLD SPICE – De broers Ruud en Edwin Broeders (Bertus Staigerpaip) hebben een topformatie samengesteld met geweldige muzikanten! Zij gaan een megavette set rockklassiekers van AC/DC spelen, dat wordt rocken!
PRIME – De Queen concerten, Spanjaardsgat concerten, Rock Legends en Top100 Made, zijn de meest recente successen van Prime.

Rock classics uit de jaren 70, de eighties, de nineties, soms een Motown uitstapje, soms NU metal, PRIME is dé coverband die de geliefde hits, uit al deze periodes van de muziekhistorie voorbij laat komen.

Je zult regelmatig verrast worden omdat je hits hoort die je niet had verwacht. PRIME kiest namelijk voor muziek waar cover bands zich niet gauw aan wagen. Muziekliefhebbers die PRIME reeds hebben gezien weten dat. Zij weten ook dat er regelmatig grootse rockballads gespeeld worden. Zij weten ook dat PRIME vlak daarna steevast een paar versnellingen hoger gaat waardoor de vlam in de pan slaat en het publiek in een dansende kolkende massa veranderd!

PRIME wordt aangevoerd door Angela Meessen, een fantastische zangeres, die je vocaal moeiteloos meeneemt en die iedereen later in de set steeds harder wilt laten meezingen! Angela leeft voor de microfoon en geeft je vanaf de eerste toon het gevoel dat je voorlopig niet naar huis wilt gaan.

De eerste helft van de ritmesectie is Danny Meessen, inderdaad “de broer van” en een gepassioneerd muziekliefhebber. Danny speelt bas en neemt af en toe de lead vocals over van Angela. Dit levert meteen een schitterende afwisseling en ook Danny gaat je gegarandeerd verrassen.

De tweede helft van de ritmesectie is John Emmen. De motor. Hij zorgt drummend voor de swing in de band en reken maar dat je dat voelt!

Dan hebben we John van Kalmthout op toetsen. John is geboren en getogen als organist, kan alles met synthesizers en voorziet PRIME van de saus in de swing. En als je weet waar de naam Hammond voor staat, dan weet je genoeg. Liefhebbers van vintage rock organ sounds zullen vooraan staan.

En dan hebben we Jim Servaes. Gitarist en liefhebber van alle vormen van rock. Met zijn Black Beauty levert hij riffs en solo’s. Dit is een gitarist waar je weinig woorden aan hoeft te besteden. Luisteren is genoeg!

Als na het aftikken het eerste nummer begint, weet je het meteen; het gaat een onvergetelijk concert worden!
PARASOUL – Een 11-mans formatie die authentieke soul en R&B samenbrengt tot een swingende en dansbare smeltkroes. Parasoul staat garant voor een dampende en fantastische soulnight en is vastbesloten Nederland te overtuigen met hun swingende show.

Om te beginnen spelen ze 2 of 3 sets vol met herkenbare opzwepende nummers en gevoelige ballads. Namen als Aretha, James Brown, Ray Charles worden gemengd met Joss Stone, Alain Clark en Amy Winehouse. Mooie samenzang , spetterende blazers en een zeer ervaren ritmesectie zorgen ervoor dat niemand stil wilt blijven staan. Daarnaast spelen we op verzoek ook een set Joe Cocker tribute.
XQ’S MI – Het dak gaat eraf met een zeer uitgebreid repertoire gespeeld door deze 6-koppige enthousiaste band.
Verwacht gouwe ouwe ROCK- en POP hits, verassende medleys en meezingers van toen en nu. Een feest der herkenning!
XQ’s MI is allround en spreekt een breed publiek aan. Samen maken zij er een onvergetelijk feest van.
Passie, ervaring en FUN komen samen in XQ’s MI en dat beleef je!

Speciaal voor de Kovvernacht kruipt de band in de huid van de Nederlandse band KREZIP.
XQ’s Mi bestaat uit o.a. 2 zangeressen waarvan er eentje in Tilburg woont. Dit zijn één van de overeenkomsten waardoor de keuze voor Krezip snel gemaakt was.
Krezip is een Nederlands product en speelt zich recent weer helemaal in de picture door verschillende nieuw uitgebrachte nummers en de recente concerten na een brake van 10 jaar!
BLUWIT – Een groep creatieve jongeren met een passie voor muziek. Zij spelen voornamelijk rockmuziek en ze vinden het gaaf om hier een eigen draai aan te geven. Hun debuut optreden tijdens de Kovvernacht gaan zij rockend openen met Green Day.
BluWit is Bram op gitaar en zang, Bart op drums, Stefan op gitaar en Julie op basgitaar.